Campingul cu familia are multe beneficii atât psihice cât și fizice care schimbă viața pentru membrii familiei de toate vârstele. Tot mai multe familii se beneficiază de aceste beneficii odată cu trecerea timpului.
Vă prezentăm mai jos câteva din aceste beneficii.

Activitate fizică sporită

În lumea de astăzi, mulți dintre noi ducem un stil de viață sedentar. Ne așezăm la serviciu sau la școală, ne așezăm să facem temele, ne așezăm să luăm cina și apoi ne așezăm să ne uităm la televizor sau să jucăm jocuri video. Activitatea fizică a devenit de fapt o activitate planificată care ne obligă să ieșim din poziția de șezut!

Însă activitățile recreative asociate campingului oferă oportunitatea perfectă pentru o activitate fizică sporită. Cele mai populare patru activități în timpul unei excursii de camping sunt drumeții, ciclism, pescuit și canotaj/caiac. În plus, campingul presupune mișcare în general. De exemplu, trebuie să instalăm cortul, să stabilim un baldachin sau să adunăm lemne de foc.

Un somn mai profund

Activitatea fizică crescută duce la o noapte de somn mai profundă și mai revigorantă. Acest tip de somn mai răcoritor și mai profund face ca mintea noastră să fie mai odihnită. Acest beneficiu pentru sănătate este valabil pentru persoanele de toate vârstele, nu doar pentru copii.

Aerul proaspat

Nu există nimic sănătos în ceea ce privește respiratul aerului curat. Adevăratul beneficiu este faptul că nu respirăm aer plin de poluare cauzat de emisiile mașinilor sau al autobuzului școlar. Așadar, atunci când mergem în camping, ne îndepărtăm de mediul unde respirăm aer nesănătos și mergem în zone unde aerul este curat. Veți putea simții cu adevărat ridicarea energiei și a stării de spirit datorită inhalării aerului curat!

Concentrare sporită

În societatea noastră modernă, avem atât de multe distrageri, încât pare imposibil să rămânem concentrați pe un singur lucru. De exemplu, verificăm e-mailuri, verificăm rețelele de socializare, ne uităm la televizor sau ascultăm radioul pentru trafic și vreme, ascultăm muzică și multe alte activități care nu sunt corelate.

Așadar, dacă tot acest multitasking creează stres și anxietate, iar stresul și anxietatea reduc capacitatea noastră de concentrare, atunci nu este de mirare că suferim de lipsă de concentrare.

Campingul este o modalitate excelentă de a scăpa de toate distragerile vieții. Și astfel ne găsim capabili să experimentăm un nivel crescut de concentrare. Iar acest nivel crescut de focusare ne conduce la a fi cu adevărat prezenți și a trăi în momentul care poate duce la formarea de relații mai bune unul cu celălalt.

Dezvoltarea de noi abilități

Campingul necesită un set de abilități care nu este necesar în viața de zi cu zi. Deci, oferă în mod natural oportunitatea de a învăța noi abilități, cum ar fi să construiți un foc, cum să gătiți la un foc de tabără, cum să spuneți povești sau glume în jurul focului, cum să pescuiți, cum să prindeți fluturi, și alte multe abilități.

Dezvoltarea unei noi abilități creează stima de sine în două moduri. În primul rând, persoana care învață noua abilitate experimentează un sentiment de realizare. Simte un sentiment de mândrie pentru o muncă bine făcută sau satisfacția de a nu învăța doar ceva, ci de a face ceva nou. La fel si cei care își văd fiul sau fiica dobândind o nouă abilitate plus bucuria de a-și împărtăși cunoștințele și experiența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *