galerie

Traseu de 10/12 zile cu autorulota

Traseu de 10 zile: La munte, la mare, la noi si peste hotare

Traseu de 10/12 zile cu autorulota

Obiective: Satu Mare – Vatra Dornei – Suceava – Targu Neamt – Buzau – Kavarna – Balcik – Varna – Mamaia – Sinaia – Busteni – Azuga – Predeal – Turda – Satu Mare

Km 2001

Obiective

Poze

Ziua 1

281 km

Satu Mare – Vatra Dornei

 Vatra Dornei este statiunea situata la granita dintre Ardeal si Moldova, in Depresiunea Dornelor si este considerata perla Bucovinei.

 Vatra Dornei isi asteapta turistii atat pe timp de iarna, cand are partiile pline de zapada, dar si in sezonul cald, cu trasee montane in muntii Calimani si nu numai, cu centre de echitatie, dedicate atat calaretilor experimentati cat si calaretilor ocazionali si incepatori.

Ziua 2

109 km

Suceava

 Cetatea Sucevei este o cetate medievala aflata la marginea de est a orașului Suceava. De aici, se poate vedea intreaga vale a Sucevei.

 Cetatea Sucevei face parte din sistemul de fortificatii construit in Moldova la sfarsitul secolului al XIV-lea, in momentul aparitiei pericolului otoman.

 Manastirile din tinutul Sucevei

 Manastirea “Pogorarea Duhului Sfant” Dragomirna este o manastire fortificata din Romania, zidita intre anii 1608 si 1609.

 Manastirea Moldovita a fost ridicata de Petru Rares in 1532.

 Manastirea Putna, inceputa la 1466 si terminata in anul 1469. Este prima ctitorie a voievodului Stefan cel Mare.

 Manastirea Sucevita este prima ctitorie a boierilor Movilesti intre anii 1581-1601.

 Manastirea Voronet constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare, ridicata la 1488.

 Pictura exterioara a Voronetului, datand din timpul domniei lui Petru Rares, este realizata la un inalt nivel artistic, fiind socotita drept cel mai reusit ansamblu al artei feudale moldovenesti .

Ziua 3

57 km

Targu Neamt

 Cetatea Neamt este o cetate medievala, aflată la marginea de nord-vest a orașului Targu Neamt, care se afla localizata pe stanca Timus de pe Culmea Pleșului (numita si Dealul Cetatii), la o altitudine de 480 m și la o inaltime de 80 m fata de nivelul apei Neamtului. 

 Cetatea a fost renovata si modernizata in urma cu cativa ani, in incaperile interioare fiind puse figurine de ceara si proiectoare video, pe care ruleaza scene cu Domnitorul Stefan cel Mare si apropiatii sai.

 Manastirile din tinutul Neamtului

 Manastirea Neamt La 12 Km de renumita Cetate a Neamtului, pe valea rausorului Nemtisor, inconjurata aproape din toate partile de culmi impadurite, este asezata Manastirea Neamt, “Ierusalimul ortodoxiei romane”.

 Manastirea Secu, unul dintre cele mai cunoascute si vizitate asezaminte monahale din tinutul Neamtului, este situata la o distanta de 22 de km de orasul Targu Neamt.

 Mănăstirea Sihăstria este o manastire de calugari, asezata in partea de nord a judetului Neamt, la 22 km departare de orasul Targu Neamt

 Manastirea Agapia este situata pe valea paraului Agapia-Topolita, la poalele culmii Magura, la o distanță de 9 km de orașul Targu Neamt si la 3 km de satul Agapia. Aaezată in mijlocul unei paduri, este una dintre cele mai mari manastiri de maici din Romania.

 Manastirea Varatec este o manastire ortodoxa de maici din tara, situata intr-o poiana de la poalele muntilor, în satul Varatec din comuna Agapia, la o distanta de 12 km de orasul Targu Neamt si la 40 km de municipiul Piatra Neamt.

Ziua 4

302 km

Buzau

 Vulcanii noroiosi

 Romania, prin rezervatia naturala din Buzau, se poate lauda cu singurii vulcani noroiosi miniaturali din Europa.

 Rezervatia Vulcanii Noroiosi are patru locuri in care se manifesta acest fenomen: La Fierbatori, Paclele Mari, Paclele Mici si Beciu. Cei mai cunoscuti sunt Paclele Mari, care acoperă 15 hectare, declarati rezervatie geologica in 1955, si Paclele  Mici, intinsi pe 10 hectare, care au fost inclusi pe lista monumentelor naturii in 1924. Acestia din urms sunt cei mai vizitati, pentru ca accesul la ei este mai usor

 Si in aceasta zona exista campinguri.

Ziua 5

341 km

Kavarna – Topola – Balcik –

 Sa stii ca pe acest traseu vei gasi campinguri cochete, situate pe tarmul inalt al Marii Negre.

 La Cetatea Medievala Kaliakra ajungi din dreptul orasului Kavarna, în aproximativ 13 kilometri, pe coasta Marii Negre, pe un drum rural destul de arid, care nu-ti dezvaluie nimic din frumusetea Capului Kaliakra.

 In restaurantul aflat pe același drum, te poti ospata cu preparate de peste, intr-un peisaj cu mult albastru, multa mare si mult soare.

 Satul Topola, de pe litoral este un sat foarte liniştit si inca nedescoperit, cu o plaja de nisip virgina.

 De aici poti vizita impresionanta Statiune Thracian Cliffs, o statiune de golf pe tarmul inalt si stancos al Marii Negre, cu terenuri inierbate si tunse la milimetru, cu cartiere de case luxoase.

 Statiunea pare a fi desprinsa de undeva din peisajele americane si poate fi vizitata la picior sau cu trenuletul statiunii.

 Balcic este un orasel mic aflat la tarmul Marii Neagre, insa cu un potential turistic foarte mare.

 Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica

 Castelul din Balcic  a fost una din reședintele reginei Maria a Romaniei, in perioada în care Sudul Dobrogei a aparținut tarii noastre.

 Cladit pe malul marii , castelulul cuprinde o gradină botanica, o sala a fumatorilor, o pivnita, o chilie manastireasca, un izvor de apa, mai multe vile rezidentiale si diverse alte cladiri.

 Gradina Botanica din Balcik este amenajata pe o suprafata de teren de aproximativ 16 hectare, fiind dispusa pe un deal abrupt ce coboara in sase terase spre mare, cate una pentru fiecare din copiii reginei.

 Mai mult de 3000 de specii de plante ce fac parte din 35 de familii florale si 800 de genuri care compun o diversitate incredibila de soiuri si forme, sunt cultivate in gradina .

Ziua 6

236 km

Nisipurile de aur – Varna – Mamaia

 Nisipurile de Aur – perla litoralului Bulgaresc – cea mai populara statiune de pe litoralul bulgaresc, isi are denumirea provenita de la finetea si frumusetea nisipului plajelor sale. Aflata la doar 15 km de Albena si circa 18 km de Varna, statiunea se desfasoara pe teritoriul parcului national “Nisipurile de Aur”.

 Varna este un oras in estul Bulgariei, situat pe coasta de vest a Marii Negre. Este un important port maritim si statiune balneara.
Varna se mai numeste si capitala maritima a Bulgariei, deoarece este cel mai mare oras bulgar de coasta.

Ziua 7

0 km – relaxare

Mamaia

 Mamaia este statiunea in care poti alege campingul in care doresti sa stai, cu autorulota la malul marii.

 Din aceasta zona poti vizita cu usurinta: Delfinariul din Constanta, Planetariul din Constanta, Acvariul din Constanta, Cazinoul din Constanta, Marea Moschee, Piata Ovidiu, Muzeul Marinei, Muzeul de arta al Constantei.

Ziua 8

354 km

Sinaia

 Sinaia este un oras care se afla intr-o regiune turistica dezvoltata, care a fost ales drept reședinta regala de catre Carol I, care a construit aici Castelul Peles.

 Castelul Peles – unul dintre cele mai frumoase edificii de acest gen din Romania si chiar din Europa. Castelul a fost construit in perioada 1873-1914, cu o serie de dotari inovatoare pentru acea perioada, precum incalzire centrala sau plafon de sticla mobil.

 Castelul Pelisor este deosebit pentru ca dezvaluie, prin decoratia sa interioara, personalitatea romantica, misterioasa, indrazneata, promotoare a unei arte noi si insolite a reginei Maria.

 Cazinoul din Sinaia este un alt edificiu-simbol al orasului Sinaia, construit in timp record, pe locul primei vile din statiune, inaltata de printul Dimitrie Ghica. Cladirea gazduieste in prezent galerii de arta si evenimente artistice.

 Muzeul Manastirii Sinaia se afla in incinta Manastirii Sinaia si reuneste peste 500 volume de carte veche, tablouri si icoane, obiecte de mobilier vechi, precum si diverse obiecte de arta bisericeasca. Este primul muzeu de arta religioasa din Romania.

Ziua 9

285 km

Busteni – Azuga- Predeal- Turda

 Busteni – Azuga- Predeal este unul dintre cele mai frumoase trasee prin muntii Romaniei, pe care le puteti parcurge cu autorulota.

 Castelul Cantacuzinodin Busteni, cu impozanta sa, este locul perfect din inima muntilor, in care poti face o oprire, pentru a respira aerul tare si curat.

 Ajunsi la Turda, nu trebuie sa ratati Salina Turda care constituie astazi, un adevarat muzeu de istorie, a mineritului în sare. Este unul din principalele obiective turistice pe care le are Romania, in momentul de fata.

 In zona Turda, va puteti relaxa lmergand la: Strand Durgau –tratament si relaxareComplex Balnear Potaissa si Bazinul de Inot din Turda .

 Cheile Turzii ofera un peisaj de o rara salbaticie si pot fi o adevarata atractie, pentru iubitorii de natura.

Ziua 10

204 km

Satu Mare

 Cea de a 10-a zi, fiind ultima, va fi ziua de calatorit spre casa.

 Acum, ca nu mai ai obiective setate, te poti bucura in voie, de drum si de pauzele binemeritate.

Traseu de 10/12 zile cu autorulota

Traseu de 10/12 zile cu autorulota

Traseu de 10/12 zile cu autorulota

Traseu de 10/12 zile cu autorulota
Traseu de 10/12 zile cu autorulota
Traseu de 10/12 zile cu autorulota
Traseu de 10/12 zile cu autorulota
Traseu de 10/12 zile cu autorulota
Traseu de 10/12 zile cu autorulota
Traseu de 10/12 zile cu autorulota