Traseu de 14/20 zile cu autorulota

Traseu de 14 zile: Orase Europene si bai termale

Traseu de 14/20 zile cu autorulota

Obiective: Satu Mare – Bogacs – Budapesta – Viena – Salzburg – Hallstat – Maribor – Budapesta – Eger – Satu Mare

Km 2012

Obiective

Poze

Ziua 1

214 km

Satu Mare – Bogacs

 Strandul Termal din Bogács este un complex de bai termale alcatuit dintr-un Aquapark si 9 piscine: 6 piscine cu apa termala, 2 piscine pentru copii si un bazin de innot.

 Apa termala de la Baile Bogács este renumita pentru tratarea afectiunilor: rumatice, articulare, musculoscheletale.

 In incinta strandului se afla un camping, cu restaurant.

 Crama de pe drumul Cserépi, aflata la o distanta de aproximativ  600 m de Strandul Termal, detine o colectie numeroasa de vinuri.

Ziua 2 si 3

145 km

Budapesta

 Budapesta este capitala Ungariei, situata pe ambele maluri ale Dunarii. De aceea, este numit si “Perla Dunarii”.

 Pe langa multitudinea de obiective turistice de vizitat, Budapesta pune la dispozitia iubitorilor de calatorii cu autorulota, campinguri dotate, la preturi accesibile.

Palatul Parlamentului – este considerata una dintre cele mai mari cladiri parlamentare din lume si se afla pe locul al treilea la nivel mondial. Aceasta cladire construita in stil neo-gotic a fost inaugurata in anul 1886, adaposteste 691 de camere si numeroase coridoare impresionante si scari care impreuna insumeaza in jur de 19 kilometri lungime.

 Castelul Buda – este situat de dealul Buda, fiind una dintre cele mai spectaculoase cladiri construite in secolul al 18-lea si care a inlocuit un vechi castel din secolul al 13-lea construit cu scopul initial de a proteja impotriva atacurilor tatare si mongole. Castelul merita explorat pentru arhitectura sa care combina stilul romanic, cu cel baroc si gotic, dar si pentru impresionantele culoare medivale ale cladirii.

 Pe langa castel, aici mai poti vizita Muzeul National de Istorie a Budapestei, Muzeul de Arta Contemporana si Galeriile Nationale.

 Bastionul Pescarilor – este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Budapesta datorita asezarii sale langa Castelul Buda, in zona medievala a orasului. Totodata, este cel mai inalt punct de observatie de unde poti admira privelisti impresionante ale orasului si Dunarii.

 Baile termale – Budapesta este orasul cu cele mai multe spa-uri din lume, motiv pentru care a fost denumit „orasul bailor termale”. Aici izvorasc peste 118 izvoare termale, cu o temperatura a apei cuprinsa intre 21 si 78 de grade Celsius si au fost construite nu mai putin de 15 bai termale publice, dar si altele private. Cele mai populare bai publice sunt Baile Termale SzechenyiBaile Termale GellertBaile Rudas sau Dandar

 Podul cu Lanturi – in Budapesta vei gasi o serie de poduri fascinante peste Dunare, insa cel mai popular si mai frumos dintre ele este Podul cu Lanturi, care face legatura intre Buda si Pesta. A fost inaugurat in anul 1849 si a fost conceput de un inginer englez.

 Faleza Dunarii – este o promenada veche de secole care se intinde de la Podul Elizabeta catre Podul cu Lanturi. De-a lungul promenadei poti admira mareata Dunare, indiferent ca te afli in zona Buda sau in zona Pesta, dar si cladirile orasului cu arhitecturi uluitoare. 

 In apropiere de cladirea Parlamentului vei gasi memorialul „Pantofii de pe Faleza Dunarii“, o colectie de 60 de perechi de pantofi sculptati din otel, in memoria evreilor ucisi de catre nazisti. 

 De neratat daca ajungeti in acest superb oras, este croaziera, cu vaporasul, pe Dunare.

 Castel Vajdahunyad este un castel situat în Parcul Városliget, parcul orasului.

 Daca ajungeti iarna, trebuie sa stiti ca lacul din acest parc este transformat intr-un imens patinoar.

Ziua 4 si 5

242 km

Viena

 Viena este traversata de Dunare si te incanta cu edificii superbe, palate si catedrale impunatoare, arhitectura moderna si o scena culturala bogata, emanand farmec si o atmosfera specifica. 

 Cladirea Parlamentului Austriei (Österreichisches Parlament sau “Hohes Haus”) din Viena se afla pe Ringstraße, in Innere Stadt (Orasul Vechi), in apropierea palatului Hofburg si Palatului Justitiei. In aceasta cladire isi desfasoara activitatea Parlamentul Austriei, care este organul legislativ federal al Republicii Austria.

 Stephansdom este catedrala gotica, a carei reconstructie de dupa bombardamentele din al Doilea Război Mondial, a fost un simbol al sperantei pentru intreaga tara. Aceasta cladire se afla in Stephansplatz.

 Staatsoper (Opera de Stat) este o cladire in stil neorenascentist, care a fost distrusa aproape în totalitate în 1945, insa a fost redeschisa 10 ani mai târziu, fiind dotata cu tehnologie noua.

 Karlskirche este o biserica in stil baroc, aflata in Karlsplatz, construita la inceput de secol 18 in cinstea lui Karl Borromeo – sfantul patron al luptei impotriva ciumei, ca o mulțumire adresata lui Dumnezeu pentru ca a salvat Viena, de epidemia din 1713.

 Museumsquartier este un complex extins de muzee, alcatuit din vechile grajduri imperiale ce au fost transformate. 

 Peste drum de Museumsquartier se afla doua adevarate bijuterii – Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul de Arte Frumoase . Cele două cladiri, construite în oglinda, sunt gazdele unor colectii impresionante.

 Rathaus este cladirea primariei din Viena

 Are 7 curti interioare si 1575 camere, iar despre ea se spune ca, a fost construita pentru a exprima admirația locuitorilor, fata de Viena.

 Vizavi de primarie este Burgtheater, unul dintre primele teatre construite in lumea vorbitoare de limba germana, cu fatada in stil renascentist.

 Palatul Schönbrunn este inclus in patrimoniul cultural universal, ca cel mai vizitat obiectiv turistic al Austriei. Complexul format din palat si parc, este o adevarata opera de arta in stilul baroc, aflat timp de secole in posesia habsburgilor, care se prezinta astazi, aproape integral, in starea sa istorica originala. Vizitatorii vor descoperi numeroase atractii, de la un tur prin apartamentele și saloanele de ceremonii ale familiei imperiale, în interiorul palatului, pana la labirinturile din gradina ai un muzeu pentru copii.

 Daca tot ai ajuns pana aici, urcă pana la Gloriette, pentru cea mai frumoasa priveliste aupra Vienei.

 Timp de mai bine de 600 de ani, Palatul Hofburg a fost resedinta suveranilor austrieci. De-a lungul timpului, a fost dezvoltat ajungand unul dintre cele mai importante centre din istoria europeana.

Ziua 6 si 7

296 km

Salzburg

 Salzburg este al patrulea oras ca marime din Austria

 Orașul Vechi din Salzburg, cu arhitectura sa baroca renumita în intreaga lume, are unul din cele mai bine pastrate centre din lumea germanica.

 Salzburg este oraşul lui Mozart de aceea Casa lui Motzart, este un obiectiv care trebuie neaparat vizitat.

 Urcare pe Untersberg, muntele din sudul Salzburgului, aflat la graniţa cu Germania

 Castelul Hohensalzburg are peste 900 de ani vechime si se afla pe muntele Festungsberg. Este unul dintre cele mai mari castele medievale din Europa, si locul perfect pentru a vedea de sus, panorama orasului Salzburg.

 Palatul Mirabell este o cladire istorica, cu niste gradini nemaipomenit de amenajate si inflorite, care a fost declarate un monument de patrimoniu cultural si face parte din Centrul istoric al orasului, inclus in patrimoniul mondial UNESCO.

 Palatul Hellbrunn este o adevărata bijuterie arhitecturala, care se afla la aproximativ 4 km sud de orasul Salzburg si a fost construit în secolul al XVII-lea, de catre arhitectul Santino Solari.

 Gradinile sale în stil baroc, cu numeroase fantani ornamentale si jeturi de apa ascunse, grote pitoresti si iazuri, sculpturi si figuri din mitologia antica, au facut ca acest palat să fie considerat unul dintre cele mai frumoase şi somptuoase din Europa.

 Domul din Salzburg este Catedrala Arhepiscopiei din Salzburg. In aceasta biserica a fost botezat si Wolfgang Amadeus Mozart.

Ziua 8 si 9

100 km

Kavarna – Topola – Balcik –

 Sa stii ca pe acest traseu vei gasi campinguri cochete, situate pe tarmul inalt al Marii Negre.

 La Cetatea Medievala Kaliakra ajungi din dreptul orasului Kavarna, în aproximativ 13 kilometri, pe coasta Marii Negre, pe un drum rural destul de arid, care nu-ti dezvaluie nimic din frumusetea Capului Kaliakra.

 In restaurantul aflat pe același drum, te poti ospata cu preparate de peste, intr-un peisaj cu mult albastru, multa mare si mult soare.

 Satul Topola, de pe litoral este un sat foarte liniştit si inca nedescoperit, cu o plaja de nisip virgina.

 De aici poti vizita impresionanta Statiune Thracian Cliffs, o statiune de golf pe tarmul inalt si stancos al Marii Negre, cu terenuri inierbate si tunse la milimetru, cu cartiere de case luxoase.

 Statiunea pare a fi desprinsa de undeva din peisajele americane si poate fi vizitata la picior sau cu trenuletul statiunii.

 Balcic este un orasel mic aflat la tarmul Marii Neagre, insa cu un potential turistic foarte mare.

 Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica

 Castelul din Balcic  a fost una din reședintele reginei Maria a Romaniei, in perioada în care Sudul Dobrogei a aparținut tarii noastre.

 Cladit pe malul marii , castelulul cuprinde o gradină botanica, o sala a fumatorilor, o pivnita, o chilie manastireasca, un izvor de apa, mai multe vile rezidentiale si diverse alte cladiri.

 Gradina Botanica din Balcik este amenajata pe o suprafata de teren de aproximativ 16 hectare, fiind dispusa pe un deal abrupt ce coboara in sase terase spre mare, cate una pentru fiecare din copiii reginei.

 Mai mult de 3000 de specii de plante ce fac parte din 35 de familii florale si 800 de genuri care compun o diversitate incredibila de soiuri si forme, sunt cultivate in gradina .

Ziua 10 si 11

321 km

Marribor

 Marribor este al doilea oras ca marime, din Slovenia.

 Maribor este situat pe raul Drava, la punctul de intalnire al muntelui Pohorje, campiei si vaii Drava cu dealurile Sloveniei.

 Maribor are una dintre cele mai vechi si bogate traditii in fabricarea vinului din lume, o locatie superba intre dealurile viticole si verdeata muntelui Pohorje si o istorie culturala infloritoare.

 Centrul orasul vechi promite o experienta de neuitat.

 O plimbare pe malurile raului Drava, pe strazile pline de viata si in piete, locuri in care istoria si traditia se amesteca cu dinamismul si contemporaneitatea, va fi de neuitat.

 Lent-ul, cea mai veche parte a orasului va va incanta cu Casa Veche a Vinuluiturnuri medievale si parti ale zidurilor orasului, precum si Piata TRG Grajski cu castelul si muzeul sau, Piata TRG Glavni cu Memorialul CiumeiPrimariaSinagoga evreiascaGaleria de Artateatrul  etc.

 Urcati pe dealurile Piramida si Kalvarija, dealuri pe care creste vita de vie si care ofera o panorama superba a orasului. De asemenea, in Maribor puteti vizita unele dintre cele mai vechi crame din Europa.

Ziua 12

339 km

Budapesta

Budapesta este orasul de care te poti bucura chiar si pret de o noapte, cand esti in tranzit, cu autorulota. Este usor accesibil, cu o infrastructura satisfacatoare, mereu pregatit pentru turisti de toate felurile.

Ziua 13

131 km

Eger

 Eger, orasul situat in nordul Ungariei, este o mica bijuterie arhitecturala cu o multime de cladiri superbe construite in stil baroc.

 Castelul Egri Var este cea mai cunoscuta si mai apreciata atractie turistica din Eger, unul dintre obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ocolesti, daca ajungi aici.

 Baile termale din Eger sunt medicinale şi au efecte curative.

 Saliris Resort din Egerszalók are piscine multe, atat interioare cat si exterioare, la diferite temperaturi, saune si un deal de sare , care poate fi numit un Pamukkale, in miniatura. 

 Eger este cunoscut pentru rafinamentul vinurilor produse aici. Chiar daca nu este foarte mare, Muzeul Vinului din oras merita sa fie vizitat.

Ziua 14

224 km

Satu Mare

 Cea de a 7a zi, fiind ultima, va fi ziua de calatorit spre casa.

 Acum, ca nu mai ai obiective setate, te poti bucura in voie, de drum si de pauzele binemeritate.

Traseu de 14/20 zile cu autorulota

Traseu de 14/20 zile cu autorulota

Traseu de 14/20 zile cu autorulota

Traseu de 14/20 zile cu autorulota
Traseu de 14/20 zile cu autorulota
Traseu de 14/20 zile cu autorulota
Traseu de 14/20 zile cu autorulota
Traseu de 14/20 zile cu autorulota
Traseu de 14/20 zile cu autorulota

Traseu de 14/20 zile cu autorulota

Traseu de 14/20 zile cu autorulota

Traseu de 14/20 zile cu autorulota

Traseu de 14/20 zile cu autorulota

Traseu de 14/20 zile cu autorulota
Traseu de 14/20 zile cu autorulota
Traseu de 14/20 zile cu autorulota
Traseu de 14/20 zile cu autorulota
Traseu de 14/20 zile cu autorulota
Traseu de 14/20 zile cu autorulota
Traseu de 14/20 zile cu autorulota