Informatii Utile

1. Merita sa inchiriez o autorulota Renn.ro?

Renn.ro ofera spre inchiriere autorulote noi,generatia 2020. Inchirierea unei autorulote permite sa sa calatoresti pe distante lungi,sa vezi locuri deosebite, sa experimentezi lucruri noi alaturi de familie. Libertatea de a campa in locurile in care va doriti, indiferent de momentul zilei, nu se poate compara cu nimic.

2. Ce anume este o autorulota?

Autorulota este un vehicul ce serveste atat ca mijloc de transport cat si ca spatiu de locuit, o casa pe roti, construita in jurul unui autosasiu. Autorulotele noastre sunt echipate cu 5/6 locuri pe scaune, 5/6 locuri de dormit, bucatarie (dotata cu aragaz, frigider , congelator la anumite modele, chiuveta, blat de lucru), baie (cabina de dus cu apa calda/rece, WC, chiuveta), spatii mari de depozitare, apa calda si caldura, sistem de conectare la retea electrica, aer conditionat, spatiu depozitare si transport biciclete, TV LCD.

3. Care este consumul de combustibil?

Autorulota consuma motorina, aproximativ 8-11 l/100 km, in functie de incarcare si stilul de condus.

4. Ce categorie de permis am nevoie?

Toate autorulotele Renn.ro se conduc cu permis cat. B (sunt sub 3.5 tone).Avand in vedere dimensiunile : Lungime 7.30m Inaltime 3.10m Latime 2.20m necesita o mare atentie la manevrele efectuate, precum si evitarea zonelor cu limita de inaltime.

5. Cati pasageri poate gazdui o autorulota?

Capacitatea autorulotelor noastre este de 5/6 locuri pe scaune, 5/6 locuri de dormit. Paturile sunt localizate astfel: - pat dublu deasupra cabinei, - pat dublu in spate, - pat dublu/simplu in locul de luat masa

6. Care este viteza de deplasare cu autorulota

In cazul autorulotelor, viteza de deplasare este cu aprox. 30% mai scazuta decat cea a autoturismelor. Conform legii autorulotele au aceleasi restrictii ca si autoturismele, nu exista nici o limitare speciala. Pe autostrazi viteza de deplasare recomandata este de 100-110 km/h Pe sosele nationale 80 km/h Pe drumuri in curbe va recomandam atentie sporita, datorita greutatii si a inaltimii poate produce balans. In general pe aceste tip de drumuri recomandam o viteza cu 10 km/h mai mica decat indicatorul de viteza de pe drum.In cazul autorulotelor, viteza de deplasare este cu aprox. 30% mai scazuta decat cea a autoturismelor. Conform legii autorulotele au aceleasi restrictii ca si autoturismele, nu exista nici o limitare speciala. Pe autostrazi viteza de deplasare recomandata este de 100-110 km/h Pe sosele nationale 80 km/h Pe drumuri in curbe va recomandam atentie sporita, datorita greutatii si a inaltimii poate produce balans. In general pe aceste tip de drumuri recomandam o viteza cu 10 km/h mai mica decat indicatorul de viteza de pe drum.

7. Pot fi si alti soferi la o inchiriere?

Numarul maxim de soferi acceptati sunt 2.Autorulota poate fi condusa de o persoana cu varsta minima 30 ani care detine permis de conducere cat. B de minim 6 ani (nu este o lege din Codul Rutier ci doar o cerinta Renn.ro). Totusi trebuie sa te asiguri ca persoana care va conduce autorulota este suficient de responsabila si experimentata, fiind vorba de un vehicul de mari dimensiuni.

8. Ce sunt accesoriile?

In functie de traseul dorit,de necesitatiile proprii si de obiectivele care vrei sa le punctezi pe perioada inchirierii, iti recomandam diferite accesorii. Acestea se gasesc la sectiunea Accesorii.

9. Exista limita de kilometri?

Trebuie avut in vedere ca orice distanta penste 300 km / zi devine obositoare cu autorulota , avand dimensiuni de pana la 7.5m lungime si 3.1 inaltime.
Tarifele afisate includ o medie de 330 km / zi de inchiriere. Acestea se calculeaza cumulativ pe toate zilele inchiriare. Depasirea kilometrilor cumulati in perioada de inchiriere
se taxeaza cu 0.90 bani / Km .

10. Ce asigurari avem?

Avem asigurare RCA si Casco valabila peste tot in Europa. Anumite tari nu sunt incluse in polita de asigurare RCA ( Kosovo, Belorusia, Turcia, Albania, Rusia, Ucraina și Republica Moldova).

11. Care sunt tarifele si taxele pentru inchirieri?

Extra Sezon – Minim 3 Zile Pret: 79€/24h (1Nov - 28Feb).

Sezon – Minim 3 Zile Pret: 89€/24h (1Mar - 15Iun & 5Sep - 31Oct).

Sezon de Vara – Minim 7 Zile Pret: 129€/24h (16Iun - 4 Sep).

- 10 % la sejur peste 10 nopti  

*Ne rezervam dreptul ca in perioadele de Sarbatori Legale tarifele si perioadele minime de inchirieri pot fi diferite.

Taxa de igienizare si consumabile = 100€/perioada de inchiriere Igienizare autorulotele.

Dupa fiecare traseu intra intr-un proces de igienizare complex pentru inlaturarea oricaror urme de mizerie, mirosuri si alte mici reparatii astfel incat urmatorul client sa aiba tot confortul pe perioada sejurului. Consumabile (butelie gaz, substante chimice toaleta, hartie igienica solubila).Toate consumabilele sunt specifice acestui tip de mijloc de transport, astfel ca ne asiguram ca fiecare client va avea un set complet, suficient pentru toata perioada sejurului.

12. Plata

Plata se face prin virament bancar, după cum urmează:

-30 % la rezervare

-70 % cu 30 de zile înainte de preluarea autorulotei

La preluarea autorulotei se va solicita o garanție în numerar sau virament bancar, in valoare de 500 de euro, care va fi returnată la predarea în stare buna a acesteia.

Preluarea și predarea autorulotelor se fac in Satu Mare, în timpul orelor de program, Luni-Vineri 09-18

13. Ce reprezinta politica de anulare si modificare a rezervarii unei autorulote?

Te rugam sa citesti cu atentie politica de anulare si modificare inainte de efectuarea rezervarii.

Politica de anulare si modificare prezinta conditiile si penalizarile care pot fi aplicate de catre firma de inchiriere de autorulote, in acest caz de Renn.ro in cazul in care soliciti anularea sau modificarea rezervarii.

Rezervarea se garanteaza din momentul achitarii unui avans de 30% din valoarea totala.

Anularea oricarei rezervari indiferent de durata sau data acesteia, este gratuita.

Avansul este 100% returnabil in cazul anularii, oricare ar fi motivul acesteia.

Termenul de returnare al avansului este de maxim 15 zile lucratoare.

In cazul modificarii rezervarii, Renn.ro nu va garanteaza ca aceasta se va poate realiza, datorita gradului de ocupare foarte mare in sezon. Cu toate acestea, va rugam sa ne contactati telefonic si vom incerca sa va ajutam.

Daca rezervarea nu se poate modifica si doriti sa o anulati, veti primi inapoi avansul.

14. Am o defectiune sau nu reusesc sa folosesc anumite dotari ale autorulotei.Ce fac?

In cazul defectiunilor pot aparea, rareori urmatoarele cazuri:

- Defectiuni ale autovehiculului

- Defectiuni ale sistemelor interioare sau a zonei de locuit

In cazul defectiunilor autovehiculului:

Avand modele noi de autorulote (2020) este putin probabil sa aveti probleme. Totusi, in cazul unei defectiuni, te rugam sa ne contactezi pe WhatsApp sau telefonic cu descrierea problemei.

Daca autorulota nu poate fi deplasata, te rugam sa apelezi nr. de asistenta rutiera europeana Fiat Camper Assistance (tel: 00800 34281111* sau alternativ 0039 024441 2160). Interventiile (remorcare, reparatie sub garantie europeana) sunt gratuite. de asistenta rutiera 24/24 pe teritoriul Europei prin EuropAssistance (RO*: 0312 221 221 ; EU: +36 1 465 36 12 număr cu tarif normal)

In caz de defectiuni ale spatiului de locuit/sistemelor interioare:

Consulta manualul de bord. Intre timp contacteaza-ne pe WhatsApp sau telefonic si noi o sa iti raspundem indiferent de ora. De cele mai multe ori putem identifica si rezolva problema impreuna in mai putin de 2 minute.

15. Am fost implicat intr-un accident , ce trebuie sa fac?

Asigura-te ca toti pasagerii sunt teferi si intr-un loc sigur. Informeaza-ne imediat, telefonic sau pe whatsapp, care sunt pagubele si daca autorulota este deplasabila. Obtine un raport de constatare de la organele abilitate. Avem asigurare full Casco (cu fransiza de 250 €/primul eveniment; 500 €/al doilea eveniment).

16. Doresc sa prelungesc perioada de inchirire in timpul inchirierii, este posibil?

Din pacate nu putem onora aceasta solicitare,deoarece autorulotele sunt rezervate cu mult timp inainte. Dar cu toate acestea nu ezita sa ne suni pentru a verifica disponibilitatea autorulotei.

17. Care este garantia perceputa si ce acopera?

Renn.ro percepe o garantie de 500 €la preluarea autorulotei, suma ce va fi înapoiata integral la predarea acesteia în aceasi stare în care a fost preluata. Trebuie sa stii ca în caz de accident sau alte pagube vom fi nevoiti sa îti retinem costurile reparatiilor sau fransiza CASCO de 500 €.

18. Se pot vedea autorulotele inainte de rezervare?

Bineinteles! Te incurajam sa vii sa ne vizitezi, astfel iti vei putea face o imagine clara a ceea ce inseamna o autorulota. Pentru a programa o vizita la noi te rugam sa ne contactezi prin email la contact@renn.ro sau la nr de telefon 0770 759 795

19. Imi place o autorulota Renn.ro si vreau sa o inchiriez. Ce trebuie sa fac?

Daca doresti sa rezervi o autorulota, te rugam sa completezi formularul de rezervare sau sa ne trimiti un mail la contact@renn.ro, pentru a parcurge urmatoarele etape: - verificarea disponibilitatii pentru perioada dorita, - vom avea nevoie de copia permisului tau de conducere si a unui act de identitate pe e-mail, - vom intocmi un contract de inchiriere si iti vom trimite factura pentru avans (diferenta trebuie sa o achiti cu 30 zile inainte de preluare).

20. Cu cat timp inainte trebuie sa rezerv ?

Iti recomandam sa ne contactezi cat mai repede, dupa ce te-ai decis ca vrei sa pornesti in aceasta aventura. De regula autorulotele se rezerva cu cateva luni in avans pentru a fi sigur de disponibilitatea acesteia.

21. Pot parca doar in locuri special amenajate (camping-uri) sau oriunde?

Oriunde, atat timp cat este un loc de parcare legal. Avand regim de autoturism poti parca oriunde.

Insa, daca, de exemplu, vrei sa innoptati pe autostrada, trebuie sa tii cont de urmatoarele reguli:

- nu aveti voie sa deschideti veranda sau sa scoateti afara masa si scaunele de camping. In acest caz se considera campare in loc neamenajat si veti fi amendati de catre politia din tara respectiva.

- in anumite tari din Europa nu aveti voie sa consumati alcool in autorulota daca sunteti in parcare si daca perdelele nu sunt inchise; se poate considera consum de alcool la volan si puteti fi amendati.

- in majoritatea benzinariilor din afara tarii sunt locuri special amenajate pt autorulote , care permit alimentarea cu apa, deversarea apelor uzate si golirea casetei de toaleta, in mod gratuit; in Romania aceste facilitati inca nu sunt prezente si se obisnuieste alimentarea cu apa in benzinarii, golirea apelor uzate in reteaua de canalizare.

Poti campa in orice camping, te poti opri si in parcarile de pe sosele, sau poti opta pentru ``wild camping``, adica oriunde in natura atata timp cat tii cont de urmatoarele reguli:

– terenul pe care te-ai oprit sa nu fie proprietate privata;

– terenul nu interzice camparea (cum ar fi unele rezervatii naturale, de exemplu);

– nu deversezi apele uzate sau caseta de toaleta in natura;

– lasi locul de campare intact la plecare;

– te asiguri ca nu sunt animalelor salbatice in imediata apropiere a zonei aleasa de tine (ursul vine foarte frecvent datorita resturilor alimentare lasate afara noaptea);

– terenul nu este moale sau nisipos (te poti infunda cu autorulota).

22. Care sunt posibilitatile de campare in Romania?

Momentan sunt 60 de campinguri echipate cu toate utilitatile pentru autorulote. Aici veti putea gasi lista completa: https://takethelongwayhome.eu/harta-campsites-in-romania/ Pentru informatii ii multumim domnului Dan Casandroiu.

23. Doresc sa fac un circuit cu autorulota in Europa sau Romania, unde pot gasi detalii?

Iti recomandam sectiunea Trasee Autorulota. De asemenea dorim sa fim mai mult decat un serviciu de inchirieri de autorulote. Vrem sa fim prietenul tau de nadejede pe toata perioada calatoriei cu autorulota . De aceea daca doresti putem sa te ajutam cu sugestii si informatii. Ne poti contacta cu incredere pe e-mail la contact@renn.ro sau la telefon 0770 759 795

24. Am rezervat, se apropie data plecarii, ce trebuie sa stiu?

Ora preluarii: zilnic incepand cu ora 08:00 (pentru ore diferite sau aranjamente speciale te rugam sa ne contactezi in avans)

Ora predarii: zilnic pana in ora 18:00

Autorulotele noastre vin echipate cu:

- suport de biciclete (2-4 biciclete);

- set de camping (masa + 4-7 scaune de exterior);

- un set de consumabile (gaz - 1 butelie conectata, hartie igienica solubila in apa, pastile pentru toaleta)

- set complet de bucatarie : farfurii, pahare , tacamuri, oale ,tigai, set condimente,

-cablu de alimentare 220W

-rezervor de apa reziduala (100l)

-rezervor apa curata (120l)

-marchiza Fiamma extensibila (4m)

Tu vei aduce:

-lenjerie de pat si pilota, perna .

*se pot adauga de la sectiunea Accesorii

-prosoape

*se pot adauga de la sectiunea Accesorii

Toate autorulotele noastre sunt echipate de iarna, cu incalzire pe gaz sau motorina, protectie antiinghet a instalatiilor, fapt pentru care pot fi utilizate si in conditii de confort deosebit, la temperaturi intre -25 + 50 grade Celsius.

Autorulotele sunt pe deplin functionale atat in modul camping (conectate la surse de utilitati, in camping) , cat si in modul off camping (pe plaja sau in varf de munte, fara curent electric sau apa/gaz).

25. Mai am intrebari, ce fac?

Scrie-ne la contact@renn.ro sau suna la 0770 759 795

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

informatii utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile
Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile

Informatii Utile