I – Traseu de 4 zile: Transalpina vazuta prin fereastra autorulotei

renn.ro-inchirieri-autorulote-rulote-trasee-turistice-cu-autorulota.jpg

Obiective: Satu Mare, Campulung Moldovenesc, Suceava, Targu Neamt, Humulesti, Durau, Colibita, Satu Mare.

Km 943

Obiective

Poze

Ziua 1

276 km

Satu Mare – Alba Iulia

 Orasul Alba Iulia este una dintre cele mai vechi asezari umane, de pe teritoriul Romaniei.

 Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia este o fortareata cu bastioane, construita la inceputul secolului al XVIII-lea în orașul medieval Alba iulia,  pe Dealul Citadelei.

 Este locul in care te poti intoarce in trecutul medieval, cand soldatii aparau Imperiul Habsburgic in fata Imperiului Otoman.

  Obiective turistice:

Ziua 2

194 km

                                                                   Transalpina – Targu Jiu

 Transalpina este cea mai inalta sosea din Romania, punctul sau cel mai inalt aflandu-se in Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul ofera privelisti care parca sunt menite sa iti taie resiratia.

 Iubitorii de munte si soferii pasionati de condus, vor fi fascinati de aceasta sosea. 

 In Targu Jiu, nu se poate sa ratezi cele 3 opere monumentale ale marelui sculptor Brancusi:

 Coloana Infinitului, aflata in Parcul Coloanei fara sfarsit;Poarta sarutului si Masa tacerii, aflate in Parcul Central Constantin Brancusi;

  Monumente istorice:

Ziua 3

148 km

                                                                                     Deva

 Cetatea Medievala a Devei este un monument istoric si de arhitectura laica, care a fost construit la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetatii.

 Aleea Campioanelor de gimnastica se afla pe strada Solomon, la intrarea in Cetatea Devei, langa Clubul Sportiv Cetate

  Monumente istorice:

    • Cetatea Devei
    • Teatrul de Artă
    • Turnul vechii biserici ortodoxe
    • Biserica reformată din Piața Unirii

Ziua 4

325 km

                                                                          Oradea – Satu Mare

 Cetatea Oradea cu parcul sau dendrologic, este unul dintre principalele obiective de vizitat in acest oras, dar si un centru cultural reprezentativ al Romaniei.

 Piața Unirii cu cladirile sale Art-Nouveau, precum Palatul Vulturul Negru sau Biserica cu Luna, trebuie vizitate neaparat, daca ai ajuns in zona.

 Primaria din Oradea este de fapt un frumos palat in stil ecletic si renascentist. 

  Monumente istorice:

II Traseu de 4 zile: Vizitam, dar ne si relaxam

renn.ro-inchirieri-autorulote-rulote-trasee-turistice-cu-autorulota.jpg

Obiective: Satu Mare, Campulung Moldovenesc, Suceava, Targu Neamt, Humulesti, Durau, Colibita, Satu Mare.

Km 866

Obiective

Poze

Ziua 1

322 km

Satu Mare – Gura Humorului

 Plecati din Satu Mare si ajunsi in Gura Humorului, trebuie neaparat sa dai o fuga la Complexul de agrement Arinis, pentru a te relaxa dupa cei 322 km parcursi.

 Complexul de agrement Arinis, din Gura Humorului este situat pe malul drept al Raului Moldova.

 Complexul detine o piscina acoperita de mari dimensiuni, disponibila si iarna, jacuzzi, doua bazine exterioare, sala de sport, terenuri de sport, patinoar sau spatiu pentru role, in functie de sezon.

 Telescaunul care tranziteaza partia de schi “Soimul”, ofera o priveliste frumoasa asupra tinuturilor zonei.

 Manastirea Voronet constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare, ridicata la 1488.

 Pictura exterioara a Voronetului, datand din timpul domniei lui Petru Rares, este realizata la un inalt nivel artistic, fiind socotita drept cel mai reusit ansamblu al artei feudale moldovenesti .

Ziua 2

161 km

                                                                    Suceava – Targu Neamt

 Cetatea Sucevei este o cetate medievala aflata la marginea de est a orașului Suceava. De aici, se poate vedea intreaga vale a Sucevei.

 Cetatea Sucevei face parte din sistemul de fortificatii construit in Moldova la sfarsitul secolului al XIV-lea, in momentul aparitiei pericolului otoman.

 Cetatea Neamt este o cetate medievala, aflată la marginea de nord-vest a orașului Targu Neamt, care se afla localizata pe stanca Timus de pe Culmea Pleșului (numita si Dealul Cetatii), la o altitudine de 480 m și la o inaltime de 80 m fata de nivelul apei Neamtului. 

 Cetatea a fost renovata si modernizata in urma cu cativa ani, in incaperile interioare fiind puse figurine de ceara si proiectoare video, pe care ruleaza scene cu Domnitorul Stefan cel Mare si apropiatii sai.

 Casa memoriala Ion Creanga, situata in Humulesti, satul din imediata vecinatate a orasului Targu Neamt.Aceasta casa  in care s-a nascut si a copilarit povestitorul roman, a fost transformata in muzeu memorial.

 Rezervatia naturala de zimbri „Dragos Voda„ din Judetul Neamt este una din cele 4 rezervatii de zimbri de la noi in tara si este una dintre cele mai mari rezervatii de zimbri din Europa. Situata în nordul judetului Neamt, pe raza comunei Vanatori-Neamt, în apropierea drumului naţional DN15 si a Manastirii Neamtului, rezervatia, reprezinta unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale judetului.

 Manastirea Neamt. La 12 Km de renumita Cetate a Neamtului, pe valea rausorului Nemtisor, inconjurata aproape din toate partile de culmi impadurite, este asezata Manastirea Neamt, “Ierusalimul ortodoxiei romane”.

Ziua 3

167 km

                                                                           Durau – Colibita

 Statiunea Durau este situata la poalele faimosului Masiv Ceahlau, lucru ce permite organizarea de drumetii pe munte, ocazie cu care se poate vizita  Cascada Duruitoarea si Cabana Dochia.

 Partia de schi din Durau, are diferite grade de dificultate si permite practicarea sporturilor de iarna.

 Colibita, localitatea este denumita si “marea de la munte” este renumita pentru asezarea sa la malul Lacului Colibita, intre Muntii Bargau si Muntii Calimani, dar si pentru aerul curat pe care il detine.

 Aici, iubitorii muntelui, dar si cei care vor sa isi aline dorul de mare, pot face excursii si drumeții catre  Taul Zanelor, Izvorul de apă minerală Borcut,

 Amatorii de ciclism montan, caiac, alpinism si pescuit, se vor bucura de resursele acestei zone.

Ziua 4

216 km

                                                                       Colibita – Satu Mare

Aceasta zi este ziua de calatorit spre casa.

Acum, ca nu mai ai obiective de vizitat, te poti bucura in voie, de drum si de pauzele binemeritate.

III Traseu de 3 zile: Maramures – Arta, traditii si obiceiuri

renn.ro-inchirieri-autorulote-rulote-trasee-turistice-cu-autorulota.jpg

Obiective: Satu Mare, Sapanta, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Borşa, Barsana, Lacul Firiza, Baia Mare, Satu Mare.

Km 405

Obiective

Poze

Ziua 1

105 km

Satu Mare – Sapanta – Sighetul Marmatiei

 Plecarea are loc din Satu Mare, catre Cimitirul Vesel de la Sapanta, locul in care cei trecuti in nefiinta, sunt amintiti de catre cei vii intr-un mod tragico-comic.

 De aici se pleaca catre Sighetu Marmatiei, unde se pot vizita, Memorialul Durerii (Memorialul victimelor comunismului si al rezistentei) si Muzeul Satului Maramuresean.

 Muzeul Satului Maramureșean este un obiectiv turistic situat în orașul Sighetu Marmațieijudețul Maramureș, deschis în anul 1981, care grupează, în principal, o colecție de case specifice zonei Maramureșului.

 Muzeul a fost inaugurat la 30 mai 1981, după o muncă asiduă de colecționare a exponatelor, începută în 1972 și care continuă și în prezent, prin achiziționarea de noi obiective.

Ziua 2

143 km

                                                     Valea Vaserului – Borsa – Barsana

 Pentru a schimba registrul zilei anterioare, ziua 2 va fi despre frumusetile naturii.

 Dupa o plimbare pe Valea Vaserului, cu Mocanita, vei fi pregatit pentru a vedea una dintre cele mai frumoase formatiuni naturale, din Romania, si anume – Cascada Cailor.

 Biserica este situată în Maramureșul istoric, pe valea Izei. Vechea biserică de lemn a fost construită în anul 1711 în locul numit „Părul Călugărului” de preotul nobil Ioan Ștefanca, împreună cu fii săi și alți săteni, pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru protecție în timpul ciumei mari din anul anterior. 

 Manastirea Barsana este o superba manastire din lemn, aflata in Patrimoniul UNESCO si este locul perfect in care iti poti petrecerea seara, in liniste. 

Ziua 3

155 km

                                            Breb – Lacul Firiza – Baia mare – Satu Mare

 Satul Breb este un mare pastrator al autenticului romanesc. Ospitalitatea localnicilor, Portul lor popular, din zilele de sarbatoare si casele de lemn inca locuite, fac din acest sat, un loc obligatoriu de vizitat.

 La doar 12 km de Baia Mare se afla Lacul Firiza, a carui peisaj este o oaza de liniste si relaxare, pentru iubitorii de natura.

 Baia Mare are ca principale obiective de vizitat Turnul Sfantului Stefan,  Piata Libertatii si Bastionul Macelarilor.

 Regele Matia Corvin permite orașului Baia Mare să ridice ziduri de piatră în scop de apărare, ziduri care erau străjuite de șapte turnuri.

 Bastionul Măcelarilor a făcut parte din această împrejmuire de piatră străjuind Poarta de Sud a cetății, una din cele patru porți principale de intrare în oraș.

Traseu de 3/4 zile cu autorulota

Traseu de 3/4 zile cu autorulota

Traseu de 3/4 zile cu autorulota

Traseu de 3/4 zile cu autorulota
Traseu de 3/4 zile cu autorulota

Traseu de 3/4 zile cu autorulota

Traseu de 3/4 zile cu autorulota

Traseu de 3/4 zile cu autorulota

Traseu de 3/4 zile cu autorulota
Traseu de 3/4 zile cu autorulota