Mulți dintre voi au doar câteva săptămâni de vacanță de la serviciu de care vă doriți să profitați la maxim. Alții au timp cât doresc, dar nu se pot decide unde să meargă sau cum să își planifice un traseu.
Cu toate acestea, în ciuda acestor diferențe evidente de situație, există MULTE asemănări cu privire la pașii pe care trebuie să îi parcurgeți atunci când planificați o călătorie rutieră în Europa cu o autorulotă. De aceea vom parcurge astăzi acest subiect.

Pentru început, să ne prefacem că planificăm o călătorie în Germania pentru luna aprilie viitoare. Avem două săptămâni (sărbătorile școlare de Paște) și preferăm să conducem pe autostrăzi / drumuri cu taxă iar apoi să ne întoarcem pe alte drumuri pentru a explora zone noi.

Vrem să vedem castele, ruine și câteva cascade. Și cu siguranță ne dorim să mergem într-o țară străină.

Cu acești parametri, majoritatea Europei de Vest ne este deschisă. Un alt aspect pe care îl dorim este să vrem să mergem undeva unde nu am mai fost până acum.

Așadar, ne evaluăm opțiunile, aruncăm o privire pe Instagram și/sau Pinterest și decidem să mergem în Germania, cu accent special pe Pădurea Neagră și Bavaria din sudul Germaniei.

Ar fi putut fi cu ușurință și Olanda, Franța de Sud, Austria, Germania de Nord, Belgia sau Danemarca … toate se încadrează în parametrii noștri. Până la urmă, uneori trebuie doar să alegi unul!

Ok, deci am ales o zonă sau o țară anume. Minunat! Acum, să restrângem puțin locațiile pentru tine.

După ce ne-am decis asupra unei zone / destinații, începem să cercetăm lucruri specifice de făcut / văzut odată ce ajungem acolo. În mod literal, am căutat pe Google „Cele mai bune lucruri de făcut în… (în cazul nostru, Germania de Sud)”

Invariabil au apărut 100 de milioane de rezultate, dar tot ceea ce veți avea nevoie va fi, în mod normal, pe prima pagină de pe site-ul Google. Ceva precum un panou „Best of” sau un site Web cu informații turistice. Tripadvisor este perfect pentru a începe.

Să fii forțat să călătorești în timpul vacanțelor școlare este greu și departe de ideal. Dacă puteți evita această perioadă de timp, vă recomand cu mare încredere.

Dacă mergeți însă la mijlocul lunii august, vă va fi util să decideți în această etapă cum doriți să decurgă vacanța dvs. cu autorulota.

Vrei să stai la un camping care are o mulțime de activități pentru copii, sau la o plajă / ​​loc de joacă / club pentru copii?

Vrei un camping doar pentru adulți cu un restaurant, astfel încât să te poți relaxa și unde nu trebuie să gătești?

Vrei să taberezi în autorulota ta și să stai într-un loc nou în fiecare seară? Vrei să folosești locurile de parcare gratuite peste noapte în Europa și să stai 2/3 nopți într-un loc?

Doriți să explorați câteva orașe incredibile din Europa, sau preferați să vă petreceți timp în natură?

Amintiți-vă, ar trebui să fie distractiv. Ar trebui să o așteptați excursia cu nerăbdare. Dacă realizați că vă temeți, căutați modalități de a face lucrurile mai ușoare sau mai comfortabile pentru dvs. sau chiar de a schimba planul în întregime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *